Calciumcarbonaat - Krijt

Krijt poeder of ook wel Calciumcarbonaat genoemd, is een veelzijdig product dat gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen. 

  • Gebruikt als vulmiddel in de industrie
  • Kan dienen als grondstof voor de productie van papier en plastic
  • Wordt gebruikt in de landbouw als kalkmeststof om de pH van de bodem te verhogen
  • Kan gebruikt worden in de voedingsindustrie als een additief
  • Wordt vaak gebruikt in de kunstsector als materiaal voor tekenen en schilderen
  • Kan gebruikt worden in schoonmaakproducten als een mild schuurmiddel
  • Voedermiddel voor dieren
Lees verderLaat minder zien
Beperkte speciale aanbieding
€ 5,40 (incl. btw) € 6,00
Hoeveelheid

Volumekorting

Aantal Eenheidskorting U bespaart
4 15% € 3,24
Offerte voor grote aantallen
Referentie:
2011
Toevoegen aan verlanglijst
Aanbevolen voor jou
Omschrijving

Krijt kopen? Ontdek de vele toepassingen van calciumcarbonaat!

Als veelvoorkomend mineraal is krijt, ook bekend als calciumcarbonaat, een veelzijdig materiaal met talloze toepassingen. Krijt wordt gewonnen uit kalksteen, schelpen en eierschalen en is in verschillende vormen verkrijgbaar voor gebruik in verschillende vakgebieden.

Toepassingen van calciumcarbonaat

Ontzuren van het gazon

Als je last hebt van een te zure bodem in je tuin, kan krijt helpen om de pH-waarde van de grond te verhogen. Krijt kan de zuurgraad van de bodem reguleren, waardoor de grond minder zuur wordt en beter geschikt is voor plantengroei. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid krijt te gebruiken, zodat je de pH-waarde niet te veel verhoogt.

PH regulator in voeding

Krijt kan worden gebruikt als zuurgraad regulator in voeding en kan de zuurgraad van voedselproducten verminderen. Het wordt vaak gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie als E170.

Verdikkingsmiddel

Krijt kan ook worden gebruikt als verdikkingsmiddel in producten zoals sauzen en soepen. Het kan helpen om de textuur van het product te verbeteren en de viscositeit te verhogen.

Antiklontermiddel

In veel voedingsmiddelen worden anti-klontermiddelen gebruikt om te voorkomen dat de ingrediënten aan elkaar plakken. Krijt kan worden gebruikt als anti-klontermiddel en kan voorkomen dat voedingsmiddelen zoals suiker en zout aan elkaar gaan klonteren.

Vulstof

Krijt wordt ook vaak gebruikt als vulstof in voedingsmiddelen en kan helpen om de kosten van de productie te verlagen. Het wordt gebruikt om volume aan het product toe te voegen zonder de voedingswaarde te veranderen.

Kleurstof

Krijt kan ook worden gebruikt als kleurstof en kan worden toegevoegd aan voedingsmiddelen om de kleur te veranderen. Het kan ook worden gebruikt om kleur te geven aan bijvoorbeeld cosmetische producten zoals gezichtspoeders en nagellak.

Grondstof voor cement

Als grondstof voor cement is krijt van essentieel belang in de bouwsector. Het wordt gebruikt als belangrijk ingrediënt voor de productie van cement en kan worden gevonden in verschillende soorten cement.

Dierenvoeding

Krijt kan ook worden toegevoegd aan dierenvoeding om de dieren te voorzien van belangrijke mineralen en om de pH-waarde van de voeding te reguleren. Het kan worden gevonden in veel soorten dierenvoeding, waaronder vogelvoer, veevoer en huisdierenvoeding.

Belangrijke specificaties van krijt

Het CAS-nummer van krijt is 471-34-1 en het EG-nummer is 207-439-9. Het heeft de formule CaCO3 en is een vaste stof met een dichtheid van 2,93 g/cm³. De molmassa is 100,1 g/mol en het is wit van kleur.

Verkrijgbaar in verschillende formaten

Krijt is verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder potten van 1 kg, emmers van 5 kg en emmers van 25 kg. Dit maakt het gemakkelijk om de juiste hoeveelheid krijt te bestellen voor jouw specifieke toepassing.

Toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie

Krijt heeft veel toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie. Zo wordt het gebruikt als zuurgraad regulator, verdikkingsmiddel, antiklontermiddel en kleurstof. Het kan ook worden toegevoegd aan voedingsmiddelen om de textuur te verbeteren en om de kosten van de productie te verlagen.

Een van de belangrijkste toepassingen van krijt in de voedingsmiddelenindustrie is als zuurgraad regulator. Krijt kan worden gebruikt om de zuurgraad van voedselproducten te verminderen. Het wordt vaak gebruikt in producten zoals snoep, zuivelproducten en bakproducten.

Krijt kan ook worden gebruikt als verdikkingsmiddel in producten zoals sauzen en soepen. Het kan helpen om de textuur van het product te verbeteren en de viscositeit te verhogen.

Een ander gebruik van krijt in de voedingsmiddelenindustrie is als antiklontermiddel. Het wordt vaak gebruikt om te voorkomen dat voedingsmiddelen zoals suiker en zout aan elkaar gaan klonteren. Dit kan de textuur en kwaliteit van het product verbeteren.

Naast deze toepassingen wordt krijt ook gebruikt als vulstof en kleurstof in de voedingsmiddelenindustrie. Het kan worden gebruikt om volume aan het product toe te voegen zonder de voedingswaarde te veranderen en om de kleur van het product te veranderen.

Calciumcarbonaat als grondstof voor cement

Krijt is ook een belangrijke grondstof voor de productie van cement. Het wordt gebruikt als belangrijk ingrediënt in verschillende soorten cement en is van essentieel belang in de bouwsector.

Calciumcarbonaat als toevoeging aan dierenvoeding

Krijt kan ook worden toegevoegd aan dierenvoeding om dieren te voorzien van belangrijke mineralen en om de pH-waarde van de voeding te reguleren. Het wordt vaak gebruikt in vogelvoer, veevoer en huisdierenvoeding.

Conclusie

Krijt, ook bekend als calciumcarbonaat, is een veelzijdig mineraal met talloze toepassingen in verschillende vakgebieden. Het kan worden gebruikt als grondstof voor cement, verdikkingsmiddel, anti-klontermiddel, vulstof, kleurstof, PH-regulator en kan zelfs worden toegevoegd aan voeding en dierenvoeding. Het is verkrijgbaar in verschillende formaten en is gemakkelijk te bestellen voor gebruik in jouw specifieke toepassing. Bestel nu krijt en ontdek de vele mogelijkheden van dit veelzijdige mineraal!

Belangrijke specificaties van krijt

Krijt heeft het CAS-nummer 471-34-1 en het EG-nummer 207-439-9. Het heeft de formule CaCO3 en is een vaste stof met een dichtheid van 2,93 g/cm³. De molmassa is 100,1 g/mol en het is wit van kleur.

Verkrijgbaar in verschillende formaten

Krijt is verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder potten van 1 kg, emmers van 5 kg en emmers van 25 kg. Dit maakt het gemakkelijk om de juiste hoeveelheid krijt te bestellen voor jouw specifieke toepassing.

Hoe krijt te gebruiken

Krijt kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van de toepassing. Als je krijt wilt gebruiken om de zuurgraad van de bodem te verhogen, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid te gebruiken. Een teveel aan krijt kan de pH-waarde van de bodem te veel verhogen, wat kan leiden tot een vermindering van de plantengroei.

 

     Als je krijt wilt gebruiken als zuurgraad regulator in voedselproducten, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid te gebruiken. Het gebruik van te veel krijt kan de smaak van het voedselproduct negatief beïnvloeden.

     Voor gebruik als verdikkingsmiddel in producten zoals sauzen en soepen, moet krijt worden toegevoegd in kleine hoeveelheden en geleidelijk aan worden gemengd om klonters te voorkomen.

     Als je krijt wilt gebruiken als antiklontermiddel in voedingsmiddelen, moet het gelijkmatig worden verdeeld over het product en grondig worden gemengd.

Veiligheidsinformatie

Hoewel krijt over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen bij gebruik. Het is belangrijk om beschermende kleding en een masker te dragen bij het hanteren van grote hoeveelheden krijt om irritatie van de huid, ogen en luchtwegen te voorkomen.

 

Krijt is een veelzijdig mineraal met talloze toepassingen in verschillende vakgebieden. Het kan worden gebruikt als grondstof voor cement, verdikkingsmiddel, anti-klontermiddel, vulstof, kleurstof, PH-regulator en kan zelfs worden toegevoegd aan voeding en dierenvoeding. Het is verkrijgbaar in verschillende formaten en is gemakkelijk te bestellen voor gebruik in jouw specifieke toepassing. Let er wel op dat je bij het gebruik van grote hoeveelheden krijt de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om irritatie van de huid, ogen en luchtwegen te voorkomen. Bestel nu krijt en ontdek de vele mogelijkheden van dit veelzijdige mineraal!

Lees verderLaat minder zien
Productdetails
2011

Datasheet

CAS nummer
471-34-1
EG nummer
207-439-9
Formule
CaCO3
Aggregatietoestand
Vaste stof
dichtheid
2,93 g/cm³
Mol. Massa
100,1 g/mol
Kleur
wit

Specifieke referenties

ean13
8785275743044
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
€ 7,74 (incl. btw)
Hoeveelheid Korting Eenheid prijs
2 10% € 6,97
4 20% € 6,20
Waterstofperoxide 12% of ook wel hydrogen peroxide is een Effectief, milieuvriendelijk en veelzijdig. Deze anorganische verbinding van zuurstof en water is het perfecte reinigingsmiddel. Dit milieuvriendelijke product...
€ 8,49 (incl. btw)
Hoeveelheid Korting Eenheid prijs
2 10% € 7,64
4 15% € 7,22
Oxaalzuur kopen ? Oxaalzuur kristallen zijn een krachtig reinigingsmiddel met een zuiverheid van 99,5% en van technische kwaliteit. Ze zijn speciaal ontworpen voor industriële toepassingen zoals het ontweren van hout...
€ 9,49 (incl. btw)
Hoeveelheid Korting Eenheid prijs
2 10% € 8,54
4 25% € 7,11
Isopropanol 99,9% / IPA / isopropyl alcohol - Veilige en effectieve ontvetter en oplosmiddel.  Krachtige ontvetter: Isopropyl alcohol 99,9% lost snel vuil en vet op zonder oppervlakken aan te tasten. Geschikt voor...
€ 6,49 (incl. btw)
Hoeveelheid Korting Eenheid prijs
2 10% € 5,84
4 20% € 5,19
Bakingsoda, ook wel natriumbicarbonaat of zuiveringszout genoemd, is een veelzijdig en nuttig product dat voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Deze witte kristallijne stof is niet alleen een populair...
€ 5,99 (incl. btw)
Hoeveelheid Korting Eenheid prijs
2 10% € 5,39
4 20% € 4,79
Borax poeder ( natriumtetraboraat ) is een natuurlijk en veelzijdig middel voor diverse huishoudelijke taken. Met een zuiverheid van 99,9% en van technische kwaliteit, is dit borax poeder van hoge kwaliteit en...
€ 4,97 (incl. btw)
Hoeveelheid Korting Eenheid prijs
2 10% € 4,48
4 15% € 4,23
Talkpoeder is een veelzijdig en natuurlijk product dat voor tal van toepassingen kan worden gebruikt. Het heeft een sterk vochtabsorberende werking en is ideaal tegen zweet- en jeukplekken. Het kan ook worden gebruikt...
2 andere producten in dezelfde categorie:
€ 4,97 (incl. btw)
Hoeveelheid Korting Eenheid prijs
2 10% € 4,48
4 15% € 4,23
Talkpoeder is een veelzijdig en natuurlijk product dat voor tal van toepassingen kan worden gebruikt. Het heeft een sterk vochtabsorberende werking en is ideaal tegen zweet- en jeukplekken. Het kan ook worden gebruikt...
€ 7,49 (incl. btw)
Hoeveelheid Korting Eenheid prijs
2 10% € 6,74
4 15% € 6,37
Ijzersulfaat, ook bekend als ferrosulfaat, is een krachtig product dat zowel als meststof als mos verwijderen kan worden gebruikt. Het is een tweewaardig ijzerzout van zwavelzuur met diverse toepassingen. Het hoge...
Hoeveelheid Korting Eenheid prijs
1 - € 5,40
4 15% € 5,10

Menu

Share

QR code

Settings

Maak een gratis account aan om verlanglijsten te gebruiken.

Aanmelden