search

Lions mane Hericium Erinaceus poeder biologisch

€ 18,88
Inclusief belasting
Hoeveelheid
Aantal

 

Gratis verzending vanaf €50,-

 

Binnen 24 uur verzonden

 

Veilig verpakt

Lions mane ook wel ‘’Hericium Erinaceus’’ is een bekende paddenstoel om zijn medicinale waarde en positieve effecten op het menselijk lichaam. Het is een prachtige paddenstoel om te zien met een witgele bos dit noemen ze ook wel ‘’leeuwenmanen’’. Het uiterlijk van de paddenstoel en daarnaast de positieve werking wordt de vergelijking gemaakt met een leeuw, vandaar de naam Lion’s Mane. De hoge medicinale waarde heeft er onder meer voor gezorgd dat de Lion’s Mane zo populair is geworden. 

 

 

Lions mane is rijk aan mineralen denk hierbij aan zink, kalium en daarnaast vol met antioxidanten. Deze paddenstoel bevat ook een rijk profiel aan polysachariden en beta-glucaan polysachariden. De voorgenoemde stoffen staan bekend om immune verbeterende eigenschappen en gunstige werking op de hersenen en centraal zenuwstelsel.

 

 

Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat de Lions mane (Hericium Erinaceus) de cognitieve functies verbeterd en denk dan met name aan het geheugen voor visuele herkenning. Dit komt omdat de Lions mane de productie van zenuwgroeifactor van ‘Nerve Grow Factor (NGF)’ verhoogt. 

 

 

Nerve Growth Factor (N.G.F.)

N.G.F. oftewel de zenuwgroeifactor is een neurotrofine, deze stof is nodig om de neuronen in je hersenen te laten overleven. Een neuron is een bijzondere cel die gespecialiseerd is in het ontvangen, verwerken en doorgeven van informatie. Deze zogeheten neuron is ook in andere delen van ons menselijk lichaam terug te vinden. Het is dus belangrijk om deze neuron cellen in stand en gezond te houden. Precies om deze reden wordt de Lions mane ook wel de nootropische paddenstoel genoemd. 

 

De Lions mane stimuleert de aanmaak van NGF in het menselijk lichaam. Dit komt door twee bestanddelen uit de paddenstoel die een significante rol hebben in de stimulering van zenuwcellen in het centraal zenuwstelsel. Lang werd er gedacht dat een volwassen man of vrouw geen nieuwe hersencellen meer zou aanmaken. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat dit niet het geval is. Volwassenen zouden wel hersencellen aanmaken, maar beperkt. De lions mane stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. 

 

Door de vele studies die gedaan zijn de afgelopen tijd, zijn veel mensen dit voedingssupplement gaan gebruiken. Gebruikers zien de hoge medicinale waarde van de Lions mane. 

 

Een aantal positieve effecten van de Lions mane op een rijtje:

 

 

- Verbeterde focus

- Betere geheugen en hersenfunctie

- Vooruitgang van cognitief vermogen

- Vermindering van angst en of depressie

- Positief effect op het immuunsysteem en centraal zenuwstelsel

- Ondersteuning van maag- en darmstelsel

- Verbetert metabolisme

- Positief effect op je cardiovasculaire systeem

 
 
 

Deze Lion’s Mane poeder is gemalen gedroogde paddenstoel(complete paddenstoel). De korrelgrootte is kleiner dan <0.125mm dit geeft ook de kwaliteit aan. 

 

 

Dit product is afkomstig uit biologische teelt binnen Europa. Gegarandeerd kwaliteitsproduct elke batch wordt nauwkeurig getest.

 

 

Beschikbaar in 100/300/500/1000/5000 gram verpakkingen.

 

Waarom zou ik poeder gebruiken in plaats van capsules? 

Wij adviseren altijd een poeder te gebruiken omdat het voordeel is dat je zelf kan doseren en weet wat er in de capsules zit, en daarnaast is het aanbevolen om de poeder onder te tong te leggen omdat het zo rechtstreeks in de bloedbaan wordt opgenomen. Plus het is vaak voordeliger om poeder aan te schaffen.