search

Aceton

€ 9,79
Inclusief belasting

Dit product valt onder categorie precursoren. Zakelijke afnemers worden gecontroleerd. Geen particuliere verkoop zonder vergunning.

Hoeveelheid
Aantal

 

Gratis verzending vanaf €40,-

 

Binnen 24 uur verzonden

 

Veilig verpakt

Aceton (ook wel dimethylketon of DMK) is een vlambare vloeistof die veel wordt gebruikt als oplosmiddel of ontvetter. Aceton kan gebruikt worden voor het verwijderen en verwerken van vele synthetische materialen en droge verf. Je kunt het gebruiken om lijm- en verfvlekken, kauwgom, hardnekkige stickers, nagellak en zelfs poetsmiddel van meubels te verwijderen. Gebruik aceton niet op kunststoffen of chloorvezel omdat deze het materiaal kan beschadigen. Aceton wordt daarnaast gebruikt om plastics, vezels, medicijnen of andere chemische stoffen te maken. Aceton is licht irriterend voor de huid, maar in mindere mate dan de meeste oplosmiddelen. Aceton kan de huidbarrière (vet) binnendringen vanwege het vermogen om organische stoffen op te lossen en de oplosbaarheid in water. Alles wat op de huid aanwezig is, kan ook het lichaam binnendringen en oplossen in aceton. In het laboratorium wordt het soms gebruikt om glaswerk na het wassen grondig te drogen (spoelen met aceton om vocht te verwijderen, dan wachten of droogblazen om de aceton te laten verdampen). Aceton is ook desinfecterend.

 

Toepassingen:

- Oplosmiddel

- Ontvetter

- Glaswerk drogen

- Hulpmiddel bij de verwerking van polyester

- Nagellakremover

- Desinfecterend 

Verkrijgbaar in flessen (1L).

 

Gevarenaanduiding:

H225 Licht ontvlambare vloeistof en damp

H319 Veroorzaakt ernstige oogirritatie

H336 Kan slaperigheid of duizeligheid veroorzaken

De verschillende gevaarsymbolen & wat ze betekenen in de schoonmaak De verschillende gevaarsymbolen & wat ze betekenen in de schoonmaak

Veiligheidsinformatie blad:

https://onlinechemicalien.nl/img/cms/Aceton veiligheidsblad.pdf

Datasheet

CAS nummer
67-64-1
EG nummer
200-662-2
Formule
C3H6O
Aggregatietoestand
Vloeistof
IUPAC-naam
Propanon
dichtheid
0,79 g/cm³ (bij 20°C)
Mol. Massa
58,08 g/mol
Smeltpunt
−94,8 °C
Kookpunt
56 °C
Kleur
kleurloos

Specifieke referenties

ean13
8785275742849

Je bent misschien ook geïnteresseerd in