Calciumchloride

Calciumchloride is een krachtig vocht onttrekkend middel dat in verschillende sectoren en toepassingen wordt gebruikt. Het is effectief in het reguleren van de vochtigheid en het voorkomen van schade aan materialen. Daarnaast kan het ook worden gebruikt als strooizout om gladde wegen en trottoirs te voorkomen door vocht te absorberen en het ijs te laten smelten.

  • Sterk hygroscopisch middel
  • Effectief als vochtonttrekker en droogmiddel
  • Kan ook worden gebruikt als strooizout
  • Verkrijgbaar in emmers van 1kg en 4kg, en zakken van 25kg
Lees verderLaat minder zien
€ 6,04 (incl. btw)
Hoeveelheid

Volumekorting

AantalEenheidskortingU bespaart
210%€ 1,21
Offerte voor grote aantallen
Referentie:
2015
Toevoegen aan verlanglijst
Aanbevolen voor jou
Omschrijving

Calciumchloride: het krachtige vochtonttrekkende middel

Calciumchloride is een sterk hygroscopisch middel dat in verschillende sectoren en toepassingen wordt gebruikt. Het is een vochtonttrekker en droogmiddel dat zeer effectief is in het reguleren van de vochtigheid en het voorkomen van schade aan materialen. Het kan ook worden gebruikt als strooizout om gladde wegen en trottoirs te voorkomen door vocht te absorberen en het ijs te laten smelten.

Belangrijkste kenmerken calciumchloride:

       Sterk hygroscopisch middel

       Effectief als vochtonttrekker en droogmiddel

       Kan ook worden gebruikt als strooizout

       Verkrijgbaar in emmers van 1kg en 4kg, en zakken van 25kg

       Van technische kwaliteit, niet geschikt voor consumptie

Toepassingen calcium chloride

       Als verstevigingsmiddel in de voedingsmiddelenindustrie onder E-nummer E509 (let op: hiervoor is onze foodgrade variant nodig)

       Als vochtonttrekker en droogmiddel om de vochtigheidsgraad te regelen en schade door vocht te voorkomen

       Als strooizout om gladde wegen en trottoirs te voorkomen door vocht te absorberen en het ijs te laten smelten

 

Calciumchloride heeft verschillende toepassingen in diverse sectoren. In de voedingsmiddelenindustrie wordt calciumchloride bijvoorbeeld gebruikt als verstevigingsmiddel onder E-nummer E509. Het wordt gebruikt om de textuur van bepaalde voedingsmiddelen, zoals kaas en tofu, te verbeteren en te stabiliseren. Deze toepassing vereist echter wel een foodgrade variant. Ons calciumchloride product is niet geschikt voor consumptie en is daarom alleen geschikt voor technische toepassingen.

 

Een andere toepassing van calciumchloride is als vochtonttrekker en droogmiddel. Het is effectief in het verminderen van de luchtvochtigheid en kan worden gebruikt om de vochtigheidsgraad in een kamer of gebouw te regelen. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast in een magazijn waarin gevoelige elektronica of papierwerk wordt opgeslagen, om schade door vocht te voorkomen. Het kan ook worden gebruikt als droogmiddel voor verschillende materialen, waaronder hout, papier en textiel.

 

Een derde toepassing van calciumchloride is als strooizout. Wanneer het wordt gestrooid, trekt calciumchloride vocht aan en smelt het ijs. Dit maakt het een effectief alternatief voor natriumchloride (gewoon strooizout) dat minder effectief is bij lagere temperaturen.

Verkrijgbaarheid 

Ons calciumchloride product is verkrijgbaar in verschillende formaten, namelijk emmers van 1kg en 4kg, en zakken van 25kg. Voor specifieke toepassingen kan het handig zijn om kleinere hoeveelheden te bestellen, terwijl grotere projecten om grotere hoeveelheden vragen. Ons product is van technische kwaliteit en niet geschikt voor consumptie. Voor een foodgrade variant, bekijk onze calciumchloride poeder foodgrade.

Veiligheidsmaatregelen

Het is belangrijk om te weten dat calciumchloride ernstige oogirritatie kan veroorzaken. Wees daarom voorzichtig bij het hanteren van het product en zorg ervoor dat je oogbescherming draagt. Het is ook belangrijk om de juiste opslag- en hanteringsprocedures te volgen om de veiligheid te waarborgen.

Conclusie calciumchloride

Calciumchloride is een krachtig vochtonttrekkend middel met verschillende toepassingen in verschillende sectoren en toepassingen. Het is effectief in het reguleren van de vochtigheid en het voorkomen van schade aan materialen, en kan worden gebruikt als vochtonttrekker, droogmiddel en strooizout. Ons calciumchloride product is van hoge kwaliteit en wordt geleverd in handige formaten, zodat je precies de hoeveelheid kunt kopen die je nodig hebt.

 

Als je op zoek bent naar een effectieve oplossing voor vochtproblemen, dan is calciumchloride zeker het overwegen waard. Het kan helpen om de vochtigheidsgraad te regelen en schade te voorkomen in verschillende toepassingen, van voedselverwerking tot wegenbouw. Ons calciumchloride product is van hoge kwaliteit en wordt geleverd in handige formaten, zodat je precies de hoeveelheid kunt kopen die je nodig hebt.

 

       Onze emmers van 1kg en 4kg zijn ideaal voor kleinere projecten en thuisgebruik

       Onze zakken van 25kg zijn geschikt voor grotere projecten en commerciële toepassingen

       Ons calciumchloride product is verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat je precies de hoeveelheid kunt kopen die je nodig hebt

       Je kunt erop vertrouwen dat je een hoogwaardige en betrouwbare oplossing krijgt voor je vochtproblemen wanneer je ons product bestelt

Bij het hanteren van calciumchloride is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en oogbescherming te dragen om oogirritatie te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de juiste opslag- en hanteringsprocedures te volgen om de veiligheid te waarborgen. Raadpleeg de datasheet voor meer informatie over de juiste opslag- en hanteringsprocedures.

 

Veiligheid:

       Kan ernstige oogirritatie veroorzaken, dus het is belangrijk om oogbescherming te dragen

       Volg de juiste opslag- en hanteringsprocedures om de veiligheid te waarborgen

 

Als je vragen hebt over ons product of hoe het te gebruiken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw specifieke behoeften. Ons doel is om hoogwaardige producten en uitstekende service te bieden, zodat je kunt vertrouwen op onze producten en expertise.

In conclusie, calciumchloride is een veelzijdig en nuttig product dat kan worden gebruikt als vochtonttrekker, droogmiddel en strooizout. Ons calciumchloride product is van technische kwaliteit en is verkrijgbaar in handige formaten, zodat je precies de hoeveelheid kunt kopen die je nodig hebt. Bij het hanteren van calciumchloride is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om de veiligheid te waarborgen. Als je vragen hebt over ons product of hoe het te gebruiken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Gevarenaanduidingen: 

H319 Veroorzaakt ernstige oogirritatie

De verschillende gevaarsymbolen & wat ze betekenen in de schoonmaak

Lees verderLaat minder zien
Productdetails
2015

Datasheet

CAS nummer
10043-52-44
EG nummer
233-140-8
Formule
CaCI2
Aggregatietoestand
Vaste stof

Specifieke referenties

ean13
8785275743464
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
€ 7,74 (incl. btw)
HoeveelheidKortingEenheid prijs
2 10% € 6,97
4 20% € 6,20
Waterstofperoxide 12% of ook wel hydrogen peroxide is een Effectief, milieuvriendelijk en veelzijdig. Deze anorganische verbinding van zuurstof en water is het perfecte reinigingsmiddel. Dit milieuvriendelijke product...
€ 9,49 (incl. btw)
HoeveelheidKortingEenheid prijs
2 10% € 8,54
4 25% € 7,11
Isopropanol 99,9% / IPA / isopropyl alcohol - Veilige en effectieve ontvetter en oplosmiddel. Krachtige ontvetter: Isopropyl alcohol 99,9% lost snel vuil en vet op zonder oppervlakken aan te tasten. Geschikt voor...
€ 5,99 (incl. btw)
HoeveelheidKortingEenheid prijs
2 10% € 5,39
4 20% € 4,79
Borax poeder ( natriumtetraboraat ) is een natuurlijk en veelzijdig middel voor diverse huishoudelijke taken. Met een zuiverheid van 99,9% en van technische kwaliteit, is dit borax poeder van hoge kwaliteit en...
7 andere producten in dezelfde categorie:
€ 749,00 (incl. btw)
Soda - Natriumsulfaat is een veelzijdig product dat wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen. Het bestaat uit natriumsulfaat, een anorganisch zout dat oplosbaar is in water.Additief in wasmiddelen...
€ 5,99 (incl. btw)
HoeveelheidKortingEenheid prijs
2 10% € 5,39
4 20% € 4,79
Borax poeder ( natriumtetraboraat ) is een natuurlijk en veelzijdig middel voor diverse huishoudelijke taken. Met een zuiverheid van 99,9% en van technische kwaliteit, is dit borax poeder van hoge kwaliteit en...
NEW
€ 1.599,00 (incl. btw)
Magnesiumchloride / MgCl2 is een chemische verbinding die veelvuldig gebruikt wordt in verschillende industrieën vanwege zijn diverse eigenschappen en toepassingen. Landbouw & tuinbouw Milieu toepassingen...
HoeveelheidKortingEenheid prijs
1-€ 6,04
2 10% € 5,43

Menu

Share

QR code

Settings

Maak een gratis account aan om verlanglijsten te gebruiken.

Aanmelden