search

Ureum

€ 12,98
Inclusief belasting
Hoeveelheid
Aantal

 

Gratis verzending vanaf €50,-

 

Binnen 24 uur verzonden

 

Veilig verpakt

Ureum is een stikstofhoudende organische verbinding die goed oplosbaar is in water, bestaande uit koolstof, stikstof, zuurstof en waterstof. Ureum kunnen we onder andere in onze eigen urine terugvinden en heeft als molecuulformule (NH2)2CO. Ureum wordt door de lever uitgescheiden nadat het is vrijgekomen als afvalproduct bij de eiwitstofwisseling.

  

Ureum wordt voornamelijk commercieel gebruikt als meststof, maar er zijn vele andere industriële toepassingen. Het kan bijvoorbeeld dienen als grondstof voor de aanmaak van andere chemische producten en wordt gebruikt als een ingrediënt in cosmetica. Ureum kan gebruikt worden bij verschillende huidaandoeningen zoals droge huid, eczeem en psoriasis. Het zorgt ervoor dat de huid vocht beter opneemt, waardoor deze zachter wordt. Hierdoor verdwijnen de schilfers sneller. Ook worden nagels dunner, waardoor schimmeldodende middelen beter kunnen doordringen in kalknagels.

  

Ureum heeft nog een veel gebruikte ecologische toepassing; Bij de verbranding van diesel helpt ureum om stikstofoxiden die vrijkomen om te zetten in stikstof en water. Als Ureum genoeg wordt verhit, ontleedt het in ammoniak en biuret.

Ook kun je ureum gebruiken door diervoeding. Het is een prima alternatief voor duurdere eiwitbronnen. Ter ondersteuning voor voersamenstellingen die een vrij laag eiwitgehalte kennen. Ureum wordt ook gebruikt als conserveermiddel in vloeibaar dierenvoer. 

 

Toepassingen ureum:

- Katalysator van diesel verbrandingsgassen

- Meststof in kunstmest

- Ingrediënt cosmetica

- In diervoeding

  

Verkrijgbaar in potten (1kg), emmers (5kg) en zakken (25kg)

Ook verkrijgbaar in bigbags (1000kg) of pallet 40x25 zakken (1000kg), bij interesse kunt u contact opnemen met de klantenservice voor een prijs op maat.

Datasheet

CAS nummer
57-13-6
EG nummer
200-315-5
Formule
CH4N2O
Aggregatietoestand
Vaste stof
IUPAC-naam
ureum
dichtheid
1,335
Mol. Massa
60,05526
Smeltpunt
133 °C
Kleur
Witte kristallen

Specifieke referenties

ean13
8785275743204