Magnesiumchloride Foodgrade

Magnesiumchloride / MgCl2 is een chemische verbinding die veelvuldig gebruikt wordt in verschillende industrieën vanwege zijn diverse eigenschappen en toepassingen. 

 • Landbouw & tuinbouw
 • Milieu toepassingen
 • Vuurvaste materialen
 • Textiel industrie
 • Waterbehandeling
 • Industriële processen
 • Gezondheid & welness - Wordt gebruikt als badzout of om magnesium niveaus te verhogen 

Verkrijgbaar per pallet (40x25kg)

Lees verderLaat minder zien
€ 1.599,00 (incl. btw)
Offerte voor grote aantallen
Referentie:
Toevoegen aan verlanglijst
Aanbevolen voor jou
Omschrijving

Magnesiumchloride of MgCl2

Magnesiumchloride is een magnesiumzout dat gevormd wordt door de binding van magnesium en waterstofchloride. Het komt voor in verschillende hydraten en is te vinden in het mineraal carnalliet als een dubbelzout. Na natriumchloride is magnesiumchloride het meest voorkomende zout in zeewater. Vanwege deze eigenschap wordt magnesiumchloride veelvuldig gebruikt in waterbehandeling.

Kenmerken van Magnesiumchloride

 • Chemische verbinding: Magnesiumchloride (MgCl2) is een anorganische verbinding van magnesium en chloor en staat bekend om zijn kristallijne structuur.
 • Oplosbaarheid: Magnesiumchloride is goed oplosbaar in water, wat het gemakkelijk maakt om te mengen en toe te passen in verschillende industrieën en toepassingen.
 • Zuiverheid: Kwalitatieve magnesiumchloride wordt geproduceerd met een hoog gehalte aan magnesium en vrij van verontreinigingen, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen

Betreft vlokken. 

Toepassingen van MgCl2

 • Sneeuw- en ijsbestrijding: Magnesiumchloride wordt vaak gebruikt als een effectieve de-icer om gladheid op wegen, opritten en andere oppervlakken te verminderen.
 • Landbouw en tuinbouw: Magnesiumchloride wordt gebruikt als een bron van magnesium voor gewassen, waardoor het de groei en de gezondheid van planten kan bevorderen. Het helpt ook bij het verbeteren van de bodemconditie.
 • Milieutoepassingen: Magnesiumchloride wordt gebruikt in milieutoepassingen zoals stofbestrijding op wegen en de behandeling van afvalwater om de efficiëntie te verbeteren.
 • Vuurvaste materialen: Vanwege de hoge hittebestendigheid wordt magnesiumchloride gebruikt bij de productie van vuurvaste materialen, zoals vuurvaste stenen en isolatie.
 • Textielindustrie: Magnesiumchloride wordt gebruikt in de textielindustrie bij de productie van textielvezels, zoals rayon en kunstzijde.
 • Waterbehandeling: Magnesiumchloride wordt gebruikt in waterbehandelingssystemen om de kwaliteit en zuiverheid van het water te verbeteren.
 • Industriële processen: Magnesiumchloride wordt gebruikt in verschillende industriële processen, zoals de productie van papier, cement, keramiek en chemicaliën.
 • Gezondheid en wellness: Magnesiumchloride wordt soms gebruikt als supplement om de magnesiuminname aan te vullen en bepaalde gezondheidsvoordelen te bieden, zoals het verlichten van spierkrampen en het bevorderen van ontspanning.

Gebruik Magnesium chloride

Voor het gebruik van magnesium chloride is het belangrijk om de juiste dosering te volgen en de juiste toedieningsmethoden te kennen. Dit kan variëren afhankelijk van het specifieke doel en de toepassing. 

Magnesiumchloride is een veelzijdige verbinding met tal van voordelen en toepassingen. Of het nu gaat om het verbeteren van de gezondheid, het stimuleren van de groei van gewassen of het optimaliseren van industriële processen, magnesiumchloride blijft een belangrijk en waardevol product. Ontdek vandaag nog de vele mogelijkheden die magnesiumchloride te bieden heeft.

Verkrijgbaar in zakken (40x25kg)

Lees verderLaat minder zien
Productdetails

Datasheet

CAS nummer
7786-30-3
Formule
MgCI2
Aggregatietoestand
Vaste stof
7 andere producten in dezelfde categorie:
€ 749,00 (incl. btw)
Soda - Natriumsulfaat is een veelzijdig product dat wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen. Het bestaat uit natriumsulfaat, een anorganisch zout dat oplosbaar is in water. Additief in wasmiddelen...
€ 6,49 (incl. btw)
Hoeveelheid Korting Eenheid prijs
2 10% € 5,84
4 20% € 5,19
Bakingsoda, ook wel natriumbicarbonaat of zuiveringszout genoemd, is een veelzijdig en nuttig product dat voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Deze witte kristallijne stof is niet alleen een populair...
€ 6,04 (incl. btw)
Hoeveelheid Korting Eenheid prijs
2 10% € 5,43
Calciumchloride is een krachtig vocht onttrekkend middel dat in verschillende sectoren en toepassingen wordt gebruikt. Het is effectief in het reguleren van de vochtigheid en het voorkomen van schade aan materialen....
€ 5,99 (incl. btw)
Hoeveelheid Korting Eenheid prijs
2 10% € 5,39
4 20% € 4,79
Borax poeder ( natriumtetraboraat ) is een natuurlijk en veelzijdig middel voor diverse huishoudelijke taken. Met een zuiverheid van 99,9% en van technische kwaliteit, is dit borax poeder van hoge kwaliteit en...

Menu

Share

QR code

Settings

Maak een gratis account aan om verlanglijsten te gebruiken.

Aanmelden